Deep under sea, where they contribute to biodiversity

   Brown algae exist, the source of Alginates

Alginates

              THERMOSTABLE BAKERY FILLINGS

Termostabilni pekarski nadevi – voćni nadevi, čokoladni nadevi, vanila filovi – svi se mogu napraviti upotrebom Alginata, a uz dodatak male količine drugih stabilizatora dobićete proizvod koji se po kvalitetu neće razlikovati od proizvoda najpoznatijih svetskih brendova, snabdevača velikih pekarskih lanaca.

Alginates

                              JESTIVI ŽELE

Voćni  i drugi tipovi želea mogu se uspešno praviti upotrebom Alginata koji želiraju u prisustvu kalcijum jona. Na ovom principu se u kulinarskoj gastronomiji zasniva proizvodnja sfera-kuglica, od natrijum alginata i voćnog soka. Za razliku od pektina ne zahteva nisku pH vrednost za svoju aktivnost.

Alginates

                              ICE CREAMS

Alginati sprečavaju formiranje kristala leda tokom proizvodnje sladoleda i daju mu glatku strukturu. Povećavaju tačku topljenja sladoleda i daju stabilnost kod procesa smrzavanja/odmrzavnja. Tokom proizvodnog procesa omogućava bolju inkorporaciju vazduha čime sladoled postaje kremastiji i mekši. Doprinosi boljem osećaju punoće na ukus kao i samom ukusu sladoleda.

Alginates

                              OTHER APPLIANCE AREA

Alginati se često koriste kao ugušćivači u emulzijama, kao što su salatni prelivi i majonezi gde sprečavaju razdvajanje vode od ulja.

Veoma su korisni u smrznutim ribljim proizvoima u ulju, gde sprečavaju oksidacij formirjući film oko proizvoda i istovremeno sprečavaju bakterijsku kontaminaciju.

Koriste se u proizvodnji šlag-kremova, soseva i konzervisanih proizvoda.

U mlečnoj industriji sa uspehom se koriste u proizvodnji čokoladnog mleka, voćnih jogurta, kao i termički tretiranih sireva

U pekarskoj industriji daju svežinu hlebu i nudlama

error: Content is protected !!